» Harmonie

Harmonie

Het Harmonieorkest is sinds de oprichting  ‘het’ orkest van onze vereniging. Op dit moment telt het Harmonieorkest ca 40 enthousiaste leden. “We komen voor de muziek. Die muziek zit in onze genen”. Is de slogan. Maar de sfeer van ons orkest is ook van groot belang. Soms wordt er na de wekelijkse repetitie op maandagavond nog lang nagepraat. Naast de muzikale functie heeft het KAMV in het algemeen en het Harmonieorkest in het bijzonder een belangrijke sociale functie. Veel van onze leden zijn echte verenigingsmensen die niet alleen meewerken aan het juist functioneren van onze organisatie maar ook steeds een vertrouwde schouder zijn waar andere leden kunnen steunen als ze daar behoefte aan hebben.

Dit Harmonieorkest was het orkest waarin de voorvaderen speelden We hebben inmiddels ook een verrassend groot aantal heel jonge leden. Mensen die uit het Studieorkest doorgestroomd zijn of gewoon zin hebben in een hartstikke goed orkest met veel sfeer. De gedaanteverandering bij dit orkest was groot. Het klassiek imago, dat we tegenwoordig oubollig noemen is al lang verlaten. Hier wordt muziek gespeeld en sfeer geproefd.

Op 10 maart jongstleden blies de Koninklijke alweer 130 kaarsjes uit.

Dat jubileum moet natuurlijk goed gevierd worden.

Daartoe worden in het weekend van 13 en 14 juli aanstaande twee concerten gegeven aan de voet van de Lieve Vrouwetoren.

Met muziek die voor elk wat wils biedt.

 

De oudste muziekvereniging van Amersfoort laat op 13 en 14 juli zien en horen dat zij nog springlevend is: samen met de muziekvereniging Sint Caecilia uit Humbeek (België) geeft zij twee concerten.

Op zaterdagavond 13 juli een Promsconcert, waarbij solisten Joyce van Gils en Robin Visser (zang)  de twee verenigingen zullen aanvullen. Van klassiek tot pop en via o.a. musical weer terug, er zullen veel verschillende stijlen langskomen.

Op zondagmiddag 14 juli bestaat het concert uit twee delen: allereerst wordt het succesvolle kinderconcert “Muziek is van Iedereen”, met liedjes van Jeroen Schipper, van 14 april j.l. nog eens dunnetjes overgedaan.  Nu met het harmonieorkest van de K.A.M.V., het Belgische gastorkest én de leden van het Studieorkest van de K.A.M.V.. En natuurlijk zullen Jeroen Schipper en de twee zangeresjes van basisschool De Breede Hei niet ontbreken. Een vrolijk begin van de middag voor jong en oud.

Het tweede gedeelte zal een iets verkorte versie worden van het Promsconcert van de avond ervoor. Met een drankje (en een hapje) op de terrassen van het Lieve Vrouwekerkhof kan heel Amersfoort dan nog een keer genieten van diverse stijlen van muziek.

Wij vieren dit feest graag met en midden in onze mooi stad.

Voor deze gelegenheid staat er het hele weekend een muziektent op het Lieve Vrouwekerkhof.

Zaterdagavond begint het feest om 19.30 uur en op zondagmiddag gaat als eerste het kinderconcert om 13.30 uur van start.

Zien wij u ook op (één van) beide dagen?