» Percultural

Percultural

Met de show Industrial Motion heeft de slagwerkgroep in juni 2017 een zeer toegankelijk programma neer weten te zetten, waar een breed publiek van heeft genoten tijdens de twee optredens in poppodium Fluor. De toegankelijkheid van het programma ging niet ten koste van het niveau in de muziek; de muziek bood enorm veel uitdaging en de muzikanten hebben zich gedurende het hele project geen moment hoeven vervelen.

Het bereiken van een breed publiek was één van de doelen van het Industrial Motion project, en afgaande op de vele onbekende gezichten in het publiek, is dat zeker gelukt. Maar een breed én groot publiek, dat zou nog gaver zijn. Met die insteek zijn we na gaan denken over een nieuw project, en daar is ‘Percultural Goes Urban’ uit gekomen!

Mensen die ons al langere tijd volgen, weten dat we in het verleden al twee grote shows hebben gegeven onder de naam Percultural. Namelijk de eerste editie en een vervolg onder de naam Percultural Breekt Los. De basis van deze shows is altijd de combinatie van concertslagwerk met andere culturele uitingen. Zo hebben we onder andere al samen opgetreden/gewerkt met danseressen, blaasorkesten, acteurs, filmmakers en een theaterkoor.

Bij Percultural Goes Urban zal met name een connectie worden gemaakt tussen onze manier van muziek maken en de wereld van jazz-muziek. De stukken op de lessenaar zullen een hoog jazz gehalte hebben, en ook de samenwerkingen die we aan gaan, zullen in deze hoek liggen. We hopen hiermee tot en met 2018 optredens te kunnen geven voor een groot publiek. We hebben dan ook de planning om concerten te geven op plaatsen waar sowieso veel jazzliefhebbers te vinden zijn, bijvoorbeeld op festivals gedurende de zomer van 2018.

Wilt u op de hoogte blijven van Percultural Goes Urban, check dan regelmatig de agenda op deze website, en onze Facebook-pagina!