» Studie-orkest

Studie-orkest

Het klinkt misschien vreemd, maar ons studieorkest is misschien wel ons belangrijkste orkest. Hierin komen de jongens en meisjes binnen die straks misschien wel BN-er zijn. Beginnen op een zeer uitdagend Amersfoorts orkest waar je begrepen wordt. Begeleid worden door een dirigent die voor jou een warm hart heeft, maar waar je als jongere ook een goed gevoel bij krijgt. Een orkest dat zelfstandig opvallende concerten geeft.

Jij krijgt er waardering en je kunt in je eigen tempo groeien. Je kunt bijvoorbeeld naar een volgend orkest, maar dat hoeft niet. Je kunt gewoon lekker blijven! Vaak zal een vervolgstap de overgang naar het Harmonieorkest zijn, soms de slagwerkgroep en een enkele keer ga je verder bij bijvoorbeeld het AJO of weer een ander orkest. “JIJ bepaalt je eigen weg.” Met dat gevoel komen jonge mensen naar het studieorkest. “Daar kan je genieten en wordt je bovendien bijgestaan door musici die instrumenten spelen waarvoor je bijvoorbeeld geoefende longen nodig hebt. En misschien is dat wel die man met die snor die je opa had kunnen zijn, maar eigenlijk ook zo aardig is als je opa.

Het bijzondere van dit orkest is zijn volkome zelfstandige status. Het voert zelfstandig uit, vaak los van uitvoeringen van onze andere orkesten en programmeert zelfstandig. Het is dus voor leden geen automatisme of must om door te gaan naar een ander orkest.

De repetitietijden van het studieorkest zijn: vrijdagavond van 19.30 – 21.00 uur.

Kom eens langs. Dan kan je de sfeer horen en voelen!

 

Concert op de Heygraeff: muziek is voor iedereen!

Zaterdag 4 maart 2017 was het voor de tweede keer dat het Studieorkest een concert verzorgde voor bewoners van de Heygraeff in Woudenberg.   Mensen met zware beperkingen, die zoiets niet vaak meemaken! En voor de tweede keer was het een succes: veel lachende gezichten, mee-klappende en   -dirigerende bewoners, en zelfs een sprongetje in de lucht bij de start van de Star Wars muziek, die was wel héél spannend!

Proef Kruiskamp: Je proeft de sfeer

vlinderveld vlinderproef

vlinderindewijk