» Harmonie

Harmonie

Het Harmonieorkest is sinds de oprichting  ‘het’ orkest van onze vereniging. Op dit moment telt het Harmonieorkest ca 40 enthousiaste leden. “We komen voor de muziek. Die muziek zit in onze genen”. Is de slogan. Maar de sfeer van ons orkest is ook van groot belang. Soms wordt er na de wekelijkse repetitie op maandagavond nog lang nagepraat. Naast de muzikale functie heeft het KAMV in het algemeen en het Harmonieorkest in het bijzonder een belangrijke sociale functie. Veel van onze leden zijn echte verenigingsmensen die niet alleen meewerken aan het juist functioneren van onze organisatie maar ook steeds een vertrouwde schouder zijn waar andere leden kunnen steunen als ze daar behoefte aan hebben.

Dit Harmonieorkest was het orkest waarin de voorvaderen speelden We hebben inmiddels ook een verrassend groot aantal heel jonge leden. Mensen die uit het Studieorkest doorgestroomd zijn of gewoon zin hebben in een hartstikke goed orkest met veel sfeer. De gedaanteverandering bij dit orkest was groot. Het klassiek imago, dat we tegenwoordig oubollig noemen is al lang verlaten. Hier wordt muziek gespeeld en sfeer geproefd.

Op 10 maart jongstleden blies de Koninklijke alweer 130 kaarsjes uit.
Voor deze gelegenheid hebben we samen met Sint Cecilia uit Humbeek (België) twee fantastische concerten gegeven op het O.L. Vrouwenplein.

Met het zondagmiddag concert op 11 maart hebben we geprobeerd om kinderen te stimuleren om een muziekinstrument te gaan spelen.