» Dirigent

Dirigent

Publiciteitsfoto Jeroen

Dirigent Jeroen Drenth

Op zijn elfde kreeg Jeroen voor het eerst les op ventieltrombone bij KMV De Harmonie in Hypolithushoef, want hij wilde per se trombone spelen. Al heel snel bleek dat hij erg handig was op dit instrument en droomde hij over de schuiftrombone, die hij dan ook vrij snel tot zijn beschikking kreeg. Een half jaar later deed hij op dezelfde dag A- en B examen.

Na de middelbare school ging Jeroen naar het Conservatorium in Alkmaar, dat toen nog Muziek Pedagogische Academie heette. Hij kreeg daar tromboneles van Jaap Dekker en Hafa-directie van Jan Schaap. Na 6 jaar behaalde hij zijn diploma’s Docerend Musicus Trombone en HaFa-directie. Aansluitend ging hij op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Cees Blokker in de leer voor het diploma Uitvoerend Musicus op Trombone. In 1992 slaagde hij hiervoor met een 9! Tijdens deze studie begon Jeroen ook te remplaceren bij beroepsorkesten; de eerste keer was in 1991 bij Het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Daarnaast heeft hij in de meest uiteenlopende ensembles en orkesten gespeeld. Vanaf halverwege de jaren ’90 is Jeroen zich op renaissancetrombone gaan specialiseren, en speelt hij geregeld met Florilegium Musicum en andere barokorkesten op een authentieke renaissance- en klassieke trombone.

Elk voorjaar speelt Jeroen bij The Bach Orchestra of the Netherlands de Mozart Requiem tournee. Dit orkest staat onder leiding van Pieter-Jan Leusink. Van 1996 tot juni 2013 was Jeroen trombonist en dirigent bij Joop van den Ende Theaterproducties en heeft hij in vele producties meegespeeld en twee producties gedirigeerd, te weten: Saturday Night Fever en Ciske de Rat.

Op dit moment dirigeert Jeroen behalve de harmonie van de K.A.M.V. ook nog muziekvereniging Olympia/Con Brio in Monnickendam, Bergens Harmonie in Bergen en het harmonieorkest Apollo in Den Oever.