» Dirigent

Dirigent

Vanaf het seizoen 2017 – 2018 staan de PreBeatz onder leiding van Esli Kalkman.

Esli Kalkman werd op 30 december 1994 geboren in Nijkerkerveen, waar hij met muziek opgroeide in het gezinscombo.

Na enkele jaren les te hebben gehad op marimba en drums bij de plaatselijke muziekvereniging, besloot hij in januari 2012 naar een open dag te gaan van de studie Klassiek Slagwerk op het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens deze open dag heeft hij Ramon Lormans (docent marimba) leren kennen, die hem anderhalf jaar lang marimba-les heeft gegeven. Daarnaast heeft hij ook les gehad in muziektheorie, kleine trom, pauken en djembé van Dominique Vleeshouwers.

In 2013 is Esli toegelaten tot de Opleiding Docent Muziek, waar hij vier jaar lang les heeft gehad in het bespelen van marimba, drums, piano, darbuka en vele andere instrumenten. Daarnaast leerde hij dirigeren, arrangeren, componeren en doceren (methodiek en didactiek) en deed hij veel ervaring op in het werkveld: als docent op scholen, maar ook als uitvoerend musicus/dirigent. In 2017 studeerde Esli af.

Esli is al jaren lid van de slagwerkgroep van de KAMV, waar hij altijd met plezier heeft gespeeld en meegedraaid. Het is om die reden dat hij met veel plezier ook de uitdaging aangaat om met de PreBeatz als docent en als dirigent aan het werk te gaan. Naast het dirigeren en doceren zal hij zelf geschikte muziek schrijven(/arrangeren).

Esli Kalkman, links vooraan op de foto, hier spelend op de vibrafoon tijdens een concert van Slagwerk KAMV.