» Dirigent

Dirigent

Even voorstellen: mijn naam is Karin Jochems. Mijn muzikale carrière begon aan de Terneuzense Muziekschool, waar mijn docent Etienne Claeys me vanaf het eerste moment enthousiast maakte voor muziek. Solospel, samenspel in allerlei vormen; het begon al vroeg en is een onlosmakelijk deel van mij geworden! Ik heb aan het Utrechts Conservatorium gestudeerd bij Abbie de Quant, waar ik zowel mijn Eerste als Tweede Fase diploma heb behaald. Daarnaast heb ik aan veel nationale en internationale fluitconcoursen en masterclasses deelgenomen.

Vanaf mijn conservatoriumperiode ben ik ook als docente actief; het begon met mijn lespraktijk in Terneuzen, later werkte ik bij Stichting Muziekonderwijs Cothen en Stichting TOON in Gorinchem. Sinds 2008 geef ik fluitles bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort, waarvan ik tussen 2008 en 2020 (mede)eigenaar ben geweest.

In mijn bedrijf Jochems Music Services combineer ik alle muzikale activiteiten. Als uitvoerend musicus ben ik te vinden in de meest uiteenlopende bezettingen en muziekstijlen. Zo treed ik regelmatig op met de organisten Jamie de Goei en Ko Zwanenburg. Met het New Venture Trio heb ik opgetreden met o.a. Miranda van Kralingen en Sytse Buwalda. In 2007 speelde dit ensemble bij de doop van Prinses Ariane.

Met fluitiste Margreet Niks en pianiste Laura Hölzenspies vorm ik het ART Ensemble (Air, Rhythm Touch). En sinds 2008 met gitarist/ componist Adriaan Dropsie het duo Entre Dos. We spelen eigen werk van Adriaan Dropsie in Spaans klassieke-, latin- en jazz stijl welke te beluisteren zijn op de cd’s ‘Encuentro'(2008), ‘Impresiones’ (2010) en ‘Cambios’ (2018). Daarnaast heeft Entre Dos diverse kindervoorstellingen gemaakt voor de basisschool.

Bij de diverse muziekscholen waar ik heb gewerkt heb ik regelmatig bij uitvoeringen gedirigeerd; van fluitensembles tot grote gemêleerde leerlingorkesten. Ook heb ik een tijd voor een koordirigente ingevallen.

Mensen enthousiast maken voor muziek, nieuwsgierig en leergierig, om vervolgens op zoek te gaan naar een gezamenlijke klank, de ‘stem’, van het ensemble is ontzettend boeiend! Daarbij vind ik een fijne en persoonlijke sfeer, waarin de muzikant zich vrij voelt om zijn/ haar prachtige hobby te beoefenen erg belangrijk. Als team iets moois neerzetten, dat geeft ongelofelijk veel voldoening!