» Studie-orkest

Studie-orkest

In 2019 bestaat de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging 130 jaar en is daarmee de oudste muziekvereniging van Amersfoort. De oudste betekent zeker niet ‘de meest ouderwetse,’ in tegendeel: juist voor de jeugd van Amersfoort zet de Koninklijke haar deuren wijd open.

Om het feest rondom het 130-jarig jubileum zoveel mogelijk met iedereen te delen,

organiseert de K.A.M.V., met haar Studieorkest als basis,

op 14 april 2019 een kinderconcert

waarbij uit de hele stad (en regio) blazers kunnen aansluiten om een projectorkest (harmoniebezetting) te vormen.

Het hele project draait om de liedjes van Jeroen Schipper, landelijk bekend liedjesmaker. Hij werkt ook mee aan het concert: hij komt de liedjes met het orkest zingen en betrekt, hem kennende, het publiek daar actief bij! Gekozen wordt voor liedjes voor alle leeftijden binnen de basisschool.

Hot news: Jeroen Schipper is één van de vier genomineerden voor de Willem Wilminkprijs, voor het beste kinderlied! Daags voor het concert krijgt hij te horen of hij gewonnen heeft. Wij duimen! 

Voor dit project worden door de dirigent van het Studieorkest, Elna Lerk – de Wolf, speciaal arrangementen geschreven van de liedjes van Jeroen.

In de voorbereiding naar het concert zullen scholen/schoolkinderen worden betrokken, denk aan het instuderen van een aantal liedjes, dansjes, of eventueel meespelen op schoolinstrumentarium. En uiteraard worden ze allemaal uitgenodigd voor het concert op 14 april in FLUOR!

TICKETS aldaar verkrijgbaar: https://fluor033.nl/programmaitem/muziek-is-van-iedereen-kamv

Op de hoogte blijven? Volg de facebookpagina: http://FB.me/Muziek.is.van.iedereen

Link naar inschrijfformulier is daar ook te vinden, of download het via https://drive.google.com/open?id=1ToDKdNQ3j9Sf0enfjKOBjrsuw6DkjiZr


 


Het klinkt misschien vreemd, maar ons studieorkest is misschien wel ons belangrijkste orkest. Hierin komen de jongens en meisjes binnen die straks misschien wel BN-er zijn. Beginnen op een zeer uitdagend Amersfoorts orkest waar je begrepen wordt. Begeleid worden door een dirigent die voor jou een warm hart heeft, maar waar je als jongere ook een goed gevoel bij krijgt. Een orkest dat zelfstandig opvallende concerten geeft.

Jij krijgt er waardering en je kunt in je eigen tempo groeien. Je kunt bijvoorbeeld naar een volgend orkest, maar dat hoeft niet. Je kunt gewoon lekker blijven! Vaak zal een vervolgstap de overgang naar het Harmonieorkest zijn, soms de slagwerkgroep en een enkele keer ga je verder bij bijvoorbeeld het AJO of weer een ander orkest. “JIJ bepaalt je eigen weg.” Met dat gevoel komen jonge mensen naar het studieorkest. “Daar kan je genieten en wordt je bovendien bijgestaan door musici die instrumenten spelen waarvoor je bijvoorbeeld geoefende longen nodig hebt. En misschien is dat wel die man met die snor die je opa had kunnen zijn, maar eigenlijk ook zo aardig is als je opa.

Het bijzondere van dit orkest is zijn volkome zelfstandige status. Het voert zelfstandig uit, vaak los van uitvoeringen van onze andere orkesten en programmeert zelfstandig. Het is dus voor leden geen automatisme of must om door te gaan naar een ander orkest.

De repetitietijden van het studieorkest zijn: vrijdagavond van 19.30 – 21.00 uur.

Kom eens langs. Dan kan je de sfeer horen en voelen!